Gianni Infantino har

Gianni Infantino har föreslagit att ha 16 trelagrupper om världscupen expanderar till 48 länder. Medlemmarna i FIFA-rådet mottog en rekommendation från världsfotbollens styrande organ med fem föreslagna format för dess showpiece-händelse från 2026: två 48-lagslagalternativ, två 40-lagsalternativ och klara 32.
Infantino förespråkade först en ny, öppnande playoffrunda för 32 av de 48 finalisterna. Billiga Fotbollströjor ett möte med asiatiska fotbollsland i Singapore i veckan utarbetade han en ny konfiguration för en 48-tals VM som FIFA hoppas är lättare att förstå.
Alla kvalificerade nationer skulle starta i 16 grupper av tre lag. De fotbollströjor barn två bästa lagen går vidare till en ny omgång på 32, med bottom-teamet som går hem efter två matcher. Finalisterna skulle fortfarande spela totalt sju matcher, vilket begränsar potentiell motstånd från klubbar som skickar sina spelare på internationell plikt.
Men bara med tre matcher i varje grupp möjliggör att lag är svåra att skilja på poäng, mål eller målskillnad. FIFA utforskar hur man bestämmer vilka lag som går framåt i det scenariot, med administratörer som väger upp om straffspel skulle kunna användas för bonuspoäng.
Infantino stod för en matematiskt klumpig 40-lagers fotbollströjor barn VM innan han valdes i februari.

Även om Sepp Blatters efterträdare inte längre stöder denna plan kommer två alternativ fortfarande att finnas på bordet när FIFA-rådet möts i januari. Det kan finnas åtta grupper om fem lag eller 10 grupper om fyra.
För världscupen i Ryssland 2018 och Qatar år 2022 kommer det inte att ändras till det 32-lagformat som har funnits sedan 1998.
Men med Infantino s termin som slutar 2019, vilket ger fler länder en chans att spela på världens fotbolls största skede skulle vara ett populärt drag bland många federationer.